Надица Васић

вд директор Дома  

Дом за децу и омладину "Станко Пауновић"

   О нама...

 

     Дом за децу и омладину „Станко Пауновић“ у Неготину основан је у фебруару 1919.године као Дечји дом ратне сирочади за Неготин и округ Крајински, само три месеца после потписивања примирја којим је завршен Први светски рат.У протеклих сто година у овој установи живело је, васпитавало се и припремало за самосталан живот преко 6 000 деце и младих без родитељског старања.Иницијатори оснивања ове, једне од најстаријих установа социјалне заштите у Србији, били су хумани грађани Неготина. Дом у Неготину читав век радио је без иједног дана прекида и све време бринуо о деци и младим људима којима је помоћ била потребна.

     Дом је првих година био смештен у згради неготинске полугимназије, на почетку „Малог села“. Садашњи објекат, који је као културно добро под заштитом државе, наменски је зидан у периоду од 1923. до 1925.године. Десетак година касније за потребе интернатског смештаја подигнут је још један објекат.

     Дом за децу и омладину „Станко Пауновић“ Неготин је  данас установа социјалне заштите у процесу трансформације са капацитетом од  88 места.

grb-srbije-3D.gif

 Дом за децу и омладину

"Станко Пауновић"

Неготин, Бадњевска 5

Тел/факс: 019/541-800

 

http://domstankopaunovic.wixsite.com/negotin

 

domstankopaunovic@gmail.com

 

МАЛА ДОМСКА ЗАЈЕДНИЦА

019/546-801

МАГАЦИН

064/642 55 24

magacin.dsp@gmail.com

контактирајте нас:

Ваша порука је успешно послата!

Индивидуални сајт радника Дома"Станко Пауновић" Неготин

     * Дозвољено је преузимање текста или фотографије (или и једно и друго) са сајта Дома за децу и омладину "Станко Пауновић" Неготин без накнаде, али уз обавезно навођење извора и постављања линка ка изворном тексту или фотографији на сајту.